Ferie i Alanya – det flotteste feriemål på den tyrkiske side af Middelhavet

Bestil en ferie i Alanya og se den smukke tyrkiske sydkyst af Middelhavet. En ferie i Alanya har alt, hvad du behøver, i form af historiske attraktioner, flotte strande og gæstfri kultur.

Skal du på ferie på den tyrkiske sydkyst, så er Alanya et af de rejsemål, som du ikke kan komme uden om. Med sine flotte strande, lækre mad og gode shoppingmuligheder er en ferie i Alanya et ophold, som aldrig skuffer besøgende turister.

Hvad du bør se under din ferie i Alanya

Alanya er en smuk og charmerende by på den tyrkiske sydkyst, som kan tilbyde adskillige flotte attraktioner for historisk og kulturelt interesserede turister. Alanyas nok største attraktion er dens borg, Kale, med dens tilhørende lange og imponerende intakte bymure. Den mest storslåede del af Kale er dens høje tårn – kaldet The Red Tower eller Kizil Kule – som er placeret smukt ved indgangen til Alanyas idylliske havn.

Meget tæt på Kizil Kule har du området Tersane, som er kendetegnet ved flot og særpræget arkitektur, der stammer tilbage fra den tid, hvor Alanya var regeret af Seljuq-dynastiet. I tillæg hertil er Alanya kendt for sine mange grotter, som kan besøges via båd sammen med nogle af byens utallige feriebureauer.

Aktiviteter i løbet af din ferie i Alanya

Er du på ferie i Alanya, så skal du også huske at tilbringe mindst en dag eller to ved nogle af de meget flotte strande, der ligger tæt på byen. Nogle af de bedste og mest populære muligheder er her strande som for eksempel Palm Beach Club, Kleopatra, Incekum, Begonville og Alaadin Beach.

Så frem du er på udkig efter en lidt mere aktiv ferie, så har Alanya ligeledes alt, hvad hjertet begærer. Uanset om du har en forkærlighed for scuba-diving, æsel-ridning, safari-tours i jeep eller sjove udflugter på quad-bikes, så kan du få dit behov tilfredsstillet hos Alanyas mange tour-operatører.

Transport til og i Alanya

Den normale rute, som turister vælger for at komme til Alanya, er via lufthavnen i Antalya, som er omkring to timers kørsel fra Alanya. Når du er i Alanya, så er nogle af de bedste transportmuligheder enten taxa eller såkaldte dolmuş-busser.

Dolmus er en speciel tyrkisk taxa-bus, der kører i faste ruter gennem byen, og hvor du kan stige af og på næsten, som du har lyst. Dolmus er en billig rejseform og koster typisk kun omkring 2 tyrkiske Lira per tur. Den bedste måde at komme rundt i Alanyas bycentrum på er dog på gåben – du får set mere, og du undgår stressen ved at sidde i en bus eller en taxa.

Book din billet i dag til din ferie i Alanya og oplev et af den tyrkiske sydkysts smukkeste, mest spændende og mest unikke rejsemål.