Ferie i Antalya – den mest populære feriedestination på den tyrkiske Middelhavskyst

Tag på ferie i Antalya – et af Tyrkiets mest mindeværdige feriemål. Organiser din ferie i Antalya og nyd denne smukke ferieby på den tyrkiske side af Middelhavet.

Går rejsen dette år til Tyrkiet, så skal du huske at tilbringe noget af din ferie i Antalya. Antalya er en charmerende og smuk havneby, som ligger på den tyrkiske del af Middelhavskysten – et område som også går under navnet den tyrkiske riviera.

Lidt for enhver smag under din ferie i Antalya

Denne betagende by har eksisteret i næsten 2000 år og er et oplagt rejsemål for turister i Tyrkiet. Antalya er spækket med spændende attraktioner og oplevelser, hvor der er lidt for enhver smag – både for dem som er historisk og kulturelt interesserede, såvel som for dem som primært er kommet til Tyrkiet for at nyde dette lands mange gode og flotte strande. Antalya har sin egen lufthavn, hvorfra der er adskillige daglige adgange til og fra Istanbul og Ankara.

Mindeværdige seværdigheder under din ferie i Antalya

Det mest seværdige område af Antalya er dens gamle bydel Kaleici. Dette romantiske og charmerende område af en ellers travl turistby er karakteriseret ved små og smalle gader og smukke og antikke bymure. Er du i den gamle bydel, så husk også at se byporten Hadrianus Gate, som blev bygget af den romerske kejser Hadrianus i perioden, hvor Antalya var under romersk styre.

I tillæg til Hadrianus Gate så har Kaleici også adskillige andre historiske og arkitektoniske seværdigheder at byde på såsom: Yivli-minaretten, Hıdırlık-tårnet, Balibey-moskeen, Ahi Yusuf Mescidi, Hadrian Arch og meget andet. Mange af disse bygninger stammer tilbage fra den hellenistiske periode, hvor Antalya var underlagt det antikke Grækenland. Er du også interesseret i romerske seværdigheder, så anbefaler vi, at du besøger det smukke antikke romerske teater Aspendos.

Interessante oplevelser i og omkring Antalya

I tillæg til sine historiske attraktioner så kan du også med fordel tage en tur forbi Antalyas afstressende Karaalioglu Park eller byens betagende yacht-havn. En anden mulighed er at bestige den lokale bakke – Tünektepe – som giver dig en fantastisk view ud over Antalya. Tünektepe er 618 meter høj og har et hotel, en roterende restaurant og en natklub på toppen.

Har du lyst til at gå på shopping, så har Antalya også alt, hvad hjertet og din pengepung begærer. Antalya har adskillige traditionelle bazaarer og tyrkiske markeder, ligesom at du kan tage forbi nogle at de moderne shoppingcentre såsom Deepo Outlet Center, Özdilek og 5M Migros. Endelig kan du også tage på en smuk bådtur ud i den tyrkiske del af Middelhavet. Husk dog at du bliver nødt til at prutte om prisen, og at du som regel kan få billetten til halvdelen af det første tilbud, som bådoperatøren giver dig.

Tag på ferie i mindeværdige Antalya

Antalya er efterhånden blevet et af Tyrkiets mest foretrukne feriemål, og byen har da også alt, hvad de fleste turister efterspørger: Gode strande, gæstfri tyrkisk kultur, historiske attraktioner, stærkt natteliv og en lufthavn lige uden for bycentrum – bedre kan det ikke blive.

Tag på ferie i Antalya og oplev den historiske og naturskønne side af Tyrkiet. Antalya – et af Tyrkiets bedste feriesteder på den tyrkiske side af Middelhavet.