Ferie i Bodrum – antikke attraktioner og gode strande på kanten til det Ægæiske hav

Book din ferie i Bodrum og besøg en idyllisk tyrkisk sommerby ved det Ægæiske hav. Bestil en ferie i Bodrum og oplev blandingen af antikke seværdigheder og moderne tyrkisk ferieby.

Overvejer du at tage flyveren til Tyrkiet i år, så er et af de rejsemål, som du ikke bør glemme byen Bodrum. Byen er placeret på den tyrkiske kyst, der ligger ud mod det Ægæiske hav, og en ferie i Bodrum har alt, hvad du kan forlange som turist: Lækkert varmt og tørt klima, fantastiske historiske seværdigheder, udflugtsmuligheder til omkringliggende græske ferieøer og et underholdende natteliv.

Bodrums største attraktioner – mausoleum, amfiteater og byborg

Er du på ferie i Bodrum, så har byen og det omkringliggende område adskillige attraktioner, som du ikke bør misse under dit ophold. Et ’must see’ under ferien i Bodrum er byens borg – Castle of St. Peter. På tyrkisk hedder borgen Bodrum Kalesi og er et af de bedst bevarede bygningsværker fra middelalderen.

Et andet af Bodrums varemærker er byens amfiteater. Dette amfiteater anslås at stamme fra kong Mausolus’ regeringstid og er den bedst bevarede konstruktion fra tiden, hvor Bodrum gik under det legendariske navn Halikarnassus.

Af andre seværdigheder er Bodrums traditionelle træ-vindmøller, såvel som byens gamle byporte – the Myndos Gates – som var hovedscenen for et ekstremt blodigt slag, da Bodrum var belejret af Aleksander den Store. Endelig skal du også huske at besøge ruinerne for det sagnomspundne Halicarnassus Mausoleum. I dag er der kun ruinblokke på stedet, men i antik tid blev dette tempel regnet for en af verdens syv vidundere.

Udflugtsmuligheder og aktiviteter under din ferie i Bodrum

Under ferien i Bodrum har du først og fremmest mange muligheder for aktiviteter i eller nær ved selve Bodrum. Byen har gode tilbud indenfor tyrkiske bade – kaldet haman – ligesom at du kan prøve nogle af byens lokale mudderbade, som efter sigende har store sundhedsgavnlige effekter. I tillæg hertil har Bodrum mange gode tilbud på dykning, og hvis du har mod på windsurfing så tilbydes dette i nærtliggende Vass. Endelig så kan du prøve at ride kamel på byens Tropical Camel Beach, samt leje en yacht og tage på udflugt i det Ægæiske hav.

Har du lyst til at komme lidt længere væk, så er der i turistsæsonen daglige forbindelser til de nærtliggende græske ferieøer Kos, Simi, Rhodos og Kalymnos.

Hold ferie i Bodrum og nyd historiske Tyrkiet

Har du lyst til en såvel afslappende som kulturelt og historisk fascinerende ferie, så book billetten til Bodrum ved det Ægæiske hav. Se Bodrums mange historiske og antikke seværdigheder om dagen og slap af om aftenen på nogle af byens mange hyggelige fortovsrestauranter.

Ferie i Bodrum – for dem som er interesseret i en fascinerende ferieoplevelse i historiske Tyrkiet på kanten af Ægæer-havet.