Ferie i Çeşme rimer på varme kilder og lækker hvid sandstrand, så langt øjet rækker

En ferie i Çeşme er for dig, der nyder at slappe af, når du har fri, og gerne kombinerer skønne oplevelser på stranden og et velgørende bad i de varme kilder med kulturelle og kulinariske oplevelser. 

I feriebyen Çeşme kan du blandt andet bade i de berømte varme kilder, der i århundreder har været byens store trækplaster. Her er folk fra alle dele af middelhavsområdet kommet for at blive helbredt for deres sygdomme, og i dag er kilderne til stor fornøjelse for de mange lokale og turister på ferie i Çeşme, som nyder det varme kildevands velgørende virkninger på krop og sjæl.

Eller hvad med en tur til stranden? Holder du ferie i Cesme, kan du vælge at tilbringe tiden på Ilic-stranden, hvor de fleste vesteuropæere tager til. Måske foretrækker du i stedet Golden Beach vest for byen, som også de tyrkiske turister valfarter til? En ferie i Çeşme er under alle omstændigheder lig med masser af sol, kilometervis af lækker hvid sandstrand og krystalklart hav, så langt øjet rækker.

Tag på ferie i Çeşme – den venlige kystby

Vælger du ferie i Çeşme, kommer du ikke uden om at tage en tur ned gennem den hyggelige hovedgade i Çeşme by.  Hvert år tager tusindvis af vesteuropæere og tyrkere på ferie i Çeşme for at opleve den venlige stemning i byens mange restauranter og caféer, der serverer noget af det bedste fra det tyrkiske køkken, og de mange gamle byhuse giver masser at se på for fodgængere i byen. Her vises byggestile fra alle historiske perioder dør om dør, og på blot 5 min. kan du komme fra antikkens græsk-inspirerede byhuse til nogle af de mest moderne boligbyggerier, der findes i Tyrkiet.

Under ferien i Çeşme bør du heller ikke snyde dig selv for at opleve nogle af de mange historiske seværdigheder, byen har at byde på.

Çeşme-borgen rager majestætisk op over byen og giver ferien i Çeşme et kulturelt islæt, som hvert år tiltrækker turister fra hele Tyrkiet og resten af Europa. Borgen er opført i 1500-tallet på resterne af antikke fæstningsværker, og dens imponerende arealer et oplagt sted at tage på picnic og opleve historiens vingesus.

For foden af borgen ligger en gammel græsk-ortodoks kirke, der i dag bruges udelukkende til udstillinger, og en ferie i Çeşme rummer derfor også kunstoplevelser af international kvalitet.

Ferie i Çeşme er også fest og dans

Når mørket falder på, forvandles kystbyen Çeşme til et levende lyshav af restaurationer, caféer og spisesteder, som gør ferien i Çeşme til en helt særlig oplevelse. Her festes og danses til langt ud på natten på ægte middelhavsmanér, og du er garanteret masser af skønne kulinariske oplevelser, hvis du bruger din ferie i Çeşme på at gå på opdagelse i den venlige kystbys lokalmiljø.

Transport på din ferie i Çeşme

Turen fra Antalya Lufthavn til Çeşme tager lidt under en time, og når du vil rundt i byen og omegnen, kan du enten tage en taxa eller en af de lokale minibusser dolmus, der kører rundt til mange af de seværdigheder, som du skal opleve på din ferie i Çeşme.