Ferie i Kusadasi – en tyrkisk ferieperle ved det smukke Ægæer-hav

For en ekstraordinær ferieoplevelse ved det Ægæiske Hav, så arranger din ferie i Kusadasi. En ferie i Kusadasi har med lækre strande og sjovt natteliv alt, hvad turister i Tyrkiet behøver.

Skal du sydpå i år, men har endnu ikke truffet den endelige beslutning? Prøv noget nyt i år og tag på ferie i Kusadasi. Kusadasi er en skøn lille ferieby som ligger på Tyrkiets kyststrækning ud mod det Ægæiske hav. Kusadasi er en romantisk lille tyrkisk ferieby, som bestemt er et besøg eller et ophold værd.

Ferie i Kusadasi – geografi og transport

Kusadasi ligger omkring 95 kilometer syd for Ægæer-kystens største by og regionale centrum Izmir. Turister, som vil til Kusadasi, lander som regel i Istanbul eller Ankara og tager herfra videre til Izmir med fly og endelig videre med bus til Kusadasi. En alternativ måde at besøge Kusadasi er med færge fra den græske ferieø Samos eller med en af de mange krydstogtsbåde, som organiserer flotte rundrejser i Ægæer-havet. Når du er ankommet til Kusadasi er det mest fordelagtige transportmiddel som oftest dolmus – de lokale minibusser.

Historiske oplevelser under din ferie i Kusadasi

Er du på ferie i Kusadasi, så må du endelig ikke undgå at besøge Ephesus, som er beliggende i kort afstand fra Kusadasi. Ephesus – på tyrkisk Efes – er et af Ægæer-regionens og Tyrkiets absolutte top-turistmål og er et ’must see’ for rejsende omkring Ægæer-havet.

Ephesus er en stor samling af velbevarede antikke ruiner, som viser resterne af den by, som engang var det kommercielle handelscentrum i det vestlige Anatolien. Ephesus var en havneby, som voksede sig stor takket værd sin strategiske placering ved floden Cayster. Nudagens ruiner har både teater, gymnasium og bibliotek og giver Ephesus en drømmende og magisk stemning.

Når du er ved Ephesus, så husk også at bese resterne efter Artemis tempel. I dag er der kun ruiner tilbage, men dette tempel var et af de bygningsværker, som i den hellenistiske æra blev regnet for en af verdens syv vidundere.

Af andre fascinerende historiske attraktioner placeret nær ved Kusadasi kan her især nævnes: Jomfru Marias hus (hvor Maria tilsyneladende har tilbragt sine sidste dage) og den legendariske kirke Seven Sleepers placeret i en grotte. Endelig så husk også at besøge templet Pergamum, hvor Aleksander den Stores skatte efter sigende skulle have været begravet efter hans død.

Andre udflugtsmuligheder i og omkring Kusadasi

I tillæg til sine historiske udflugtsmuligheder har Kusadasi også meget at byde på indenfor naturattraktioner. Her kan især anbefales den smukke Pigeon Island eller den betagende nationalpark ved Kalamaki 30 kilometer syd for Kusadasi. Har du lyst til smukke strande og lækkert badevand, så kan du også tage til den idylliske sø Bafa eller til Selcuk kun 18 kilometer fra Kusadasi.

Kusadasi – et af Ægæer-havets bedste rejsemål

Skal du til den tyrkiske Ægæer-havskyst, så husk at tilbringe noget af din ferie i Kusadasi. Kusadasi er en smuk turistby, som har alt at tilbyde tilrejsende turister – gæstfri kultur,  charmerende bycentrum, gode strande, smuk natur og spektakulære antikke seværdigheder.