Ferie i Side – spændende turistby på Tyrkiets Middelhavs-riviera

Arranger en ferie i Side og bliv forført af antik romersk arkitetur, tyrkisk kultur, bazaarer og Turkish coffee. Leder du efter en eksotisk ferie, så tag på ferie i Side på den tyrkiske riviera.

Går turen til Tyrkiet i år så husk også at tage turen forbi Side. En ferie i Side er altid en stor oplevelse for besøgende turister, så tag dig god tid i denne charmerende og historiske havneby på kanten til den tyrkiske side af Middelhavet. Side ligger i regionen Pamfilia, som er kendt for sine storslåede strande og antikke romerske ruiner.

Transport til og i Side

Når du skal finde vej til Side – udtalt ’See-deh’ – så er den letteste måde at tage en bus fra den større by Manavgat. Fra Manavgat er der kun omkring 10 kilometer til den regionale hovedstad Antalya, hvor også den nærmeste lufthavn er beliggende. Når du allerede er i Side, så er den billigste transportform de lokale minibusser dolmus, som kun koster omkring 3 tyrkiske Lira per tur.

Indtag byens skønhed under din ferie i Side

Side er en hyggelig lille ferieby, som især er populær på grund af sin Middelhavs-charme og sin smukke beliggenhed. Side er beliggende på en smal halvø, som alt i alt kun er 800 meter lang. Side er en idyllisk lille havneby, der er kendt for sine smarte butikker, moderne arkitektur, sit gode natteliv og – som en kontrast til alt det foregående – smukke romerske ruiner. Derudover er byen på begge side omgivet af flotte strande, der leder direkte ud i det azurblå Middelhav – flottere bliver det ikke.

Seværdigheder og attraktioner under din ferie i Side

Sides største attraktion er utvivlsomt det enorme og velbevarede romerske teater Aspendos. Dette hellenistiske teater blev bygget i år 167 før vores tidsregning af arkitekten Zeno. Teatret kunne oprindelig huse op til 15.000 tilskuere, og blev opført under Marcus Aurelius’ regeringstid som en gave til guderne. Derudover har Aspendos også en 225 meter lang bro, som blev konstrueret af en anatolsk kejser i det 13. århundrede, og som i dag huser adskillige souvenir-forretninger.

I tillæg til Aspendos er Side kendt for sine hellenistiske templer for Apollo og Athene; et byzantinsk hospital fra det 6. århundrede; Nymphaeum-springvandet; samt romerske bade. Er du derudover også interesseret i at udforske den skønne natur omkring Side, så kan vi anbefale Manavgat-vandfaldet og selvfølgelig Sides flotte strande.

Tilbring din ferie i Side – en idyllisk havneby på den tyrkiske Middelhavskyst

Har du ikke allerede besluttet dig for at lægge turen omkring Side, så gør det nu. Side er en af de smukkeste havnebyer på den tyrkiske Middelhavskyst og kan med lethed nås fra Antalya – regionens hovedstad og en af Tyrkiets væsentligste feriemål. Derfor, tilbring en dag eller flere i Side og giv dig selv en uforglemmelig oplevelse.