Ferie i Marmara regionen – besøg historiske turistattraktioner under en dagstur fra Istanbul

Tag på ferie i Marmara regionen og besøg Gallipoli og de interessante byer Edirne og Bursa. Bestil ferie i Marmara regionen nu og oplev det spændende område udenfor Istanbul.

Går du og tænker på at booke en rejse til Tyrkiet, så er ferie i Marmara regionen et af de bedste tilbud, som du har på hånden. Marmara ligger i det nordvestlige hjørne af Tyrkiet og er mest kendt for at huse Tyrkiets største by og kommercielle hovedstad Istanbul. Derudover er regionen kendt og eftertragtet for sine mange interessante historiske seværdigheder.

Transport og ophold i løbet af ferie i Marmara regionen
Den bedste måde at komme til Marmara regionen på er ved at flyve ind til Istanbul. Hvis du kommer fra Danmark, så er der hver dag adskillige direkte flyvninger fra Kastrup Lufthavn til Istanbuls største internationale lufthavn – Atatürk International Airport. Når du er i Istanbul er en populær løsning blandt turister at tage endagsture ud i Marmara-regionen. Alternativt kan du tilbringe flere sammenhængende dage i Marmara regionen, hvor du besøger historiske attraktioner om dagen og tilbringer natten i en af Marmaras større byer.

Se byerne Bursa og Edirne under din ferie i Marmara regionen
Er du på tur rundt i Marmara-regionen, så husk at tilbringe en dag eller to i de to byer Bursa og Edirne. Bursa er en af Tyrkiets største byer og er kendt for sin charmerende ottomanske atmosfære og arkitektur. Derudover så er byen berømt for at have nogle af de bedste tyrkiske bade i hele landet, ligesom at byens restauranter er kendt for deres legendarisk gode Iskender kebab. Derudover kan du tage en svævebane fra Bursa op til Uludag-bjerget, som huser Tyrkiets bedste skiløjper.

Efter at du har været i Bursa så fortsæt din tur til Edirne. Edirne var i en periode hovedstad for det ottomanske styre og er i dag en grænseby grænsende op til både Grækenland og Bulgarien. Edirne er en indbydende by ved siden af Meric-floden og har masser at byde på i forhold til flot natur, idylliske skove og gode flodture. Derudover er byen kendt for sit museum med islamisk kunst og sin flotte gamle moske Eski Cami.

Besøg den berømte Gallipoli-slagmark
Under din ferie i Marmara regionen så glem endelig ikke at besøge den historiske Gallipoli-slagmark. På dette sted blev der udkæmpet et af de største slag under første verdenskrig mellem det engelske imperium og det ottomanske rige. Slaget ved Gallipoli indtager en meget central plads i den tyrkiske selvforståelse og er bestemt et besøg værd for rejsende i området.

Marmara-regionen er et historisk interessant ferieområde og kan med lethed besøges via dagsture fra Istanbul. Tag på ferie i Marmara regionen og oplev den særegne og gæstfrie tyrkiske kultur på grænsen mellem Mellemøsten og Europa.