Ferie i øvrige Tyrkiet – høje bjerge, uendelige sletter og fascinerende månelandskaber

Er du på udkig efter en ekstraordinær ferieoplevelse, så arranger en ferie i øvrige Tyrkiet. Besøg Anatolien under din ferie i øvrige Tyrkiet og lad dig begejstre over den storslåede natur.

Har du en eventyrer i maven, og vil du gerne se andet end de traditionelle tyrkiske turistdestinationer? I så fald, så anbefaler vi, at du tager på en ferie i øvrige Tyrkiet. Når du skal have planlagt din ferie i øvrige Tyrkiet, så har du her tre forskellige områder at vælge imellem: Det centrale Anatolien, det østlige Anatolien og det sydøstlige Anatolien.

Indtag det centrale Anatolien under din ferie i øvrige Tyrkiet
Det centrale Anatolien er Tyrkiets største region og er også hjemsted for Tyrkiets hovedstad og andenstørste by Ankara. Det centrale Anatolien består mest af det steppelandskab, som vi på dansk normalt betegner som Den Anatolske Højslette. Dette steppelandskab er et tørt og barsk naturområde med masser af vind og er et storslået og monumentalt skue, som enhver turist i Tyrkiet ikke bør snyde sig selv for.

Et andet selvfølgeligt turistmål i det centrale Anatolien er området Cappadocia. Dette område er verdensberømt for sine måne-lignende landskaber, hule-kirker, underjordiske byer og huse hugget ud af områdets klipper. Derudover er det centrale Anatolien kendt for at huse Tyrkiets andenstørste sø – Tuz Gölü – og de animerende steppelandskaber i Karapinar-ørkenen.

Nyd det bjergrige og smukke østlige Anatolien
Det østlige Anatolien er Tyrkiets mest bjergrige område og huset da også landets højeste bjerg i Mount Ararat. Derudover er dette område af Tyrkiet kendt og berygtet for sit barske vejr og sine endnu barskere vintre. Et af de bedste turistmål i denne region er vandfaldet Muradiye, som utroligt nok fryser til om vinteren. Derudover kan vi anbefale, at du besøger Nemrut Dagi. Dette bjerg er på UNESCOs World Heritage-liste og er berømt for sine imponerende 8 til 9 meter høje statuer af græske og persiske guder og legendariske skikkelser.

Besøg historiske sydøstlige Anatolien under din ferie i øvrige Tyrkiet
Det sydøstlige Anatolien er beliggende i det sydøstlige hjørne af Tyrkiet og grænser op til Irak, Iran og Syrien. Det uofficielle navn for dette område er Tyrkisk Kurdistan og er hjemsted for størsteparten af det store kurdiske mindretal i Tyrkiet. De største attraktioner i det Sydøstlige Anatolien er en række historiske byer, hvor især Birecek, Urfa, Mardin og Diyarbakir er et besøg værd. Derudover hvis du har tid, så besøg også det spændende Deyrulzafaran-kloster, som var centrum for den syriske ortodokse tro indtil 1930.

De anatolske områder er på hver deres unikke måde karakteriseret ved en barsk, men også imponerende natur. Derudover er de anatolske regioner kendetegnet ved en hårdfør, men også varm og gæstfri lokal befolkning. Har du derfor lyst til at prøve en rejse udover det sædvanlige, så kan vi stærkt anbefale dig at tage ud på de anatolske vidder under din ferie i øvrige Tyrkiet.