Praktiske oplysninger

Forår, sommer og efterår er de bedste og mest populære tidspunkter at rejse til Tyrkiet på. Det er på de tidspunkter at vejret er varmest og bedst, og ofte er det jo det, der trækker, når man vælger at rejse sydpå. Om sommeren stiger temperaturen ofte til hvad nogen vil kalde ulideligt, og vintrene kan være voldsomme på bestemte områder, heraf grunden til anbefalingen om at rejse forår, sommer eller efterår.

Når man skal rejse til Tyrkiet, er det naturligvis nødvendigt med et gyldigt pas, men en rejseforsikring er også vigtig. Hvis man kommer til skade, sørger sygeforsikringen naturligvis for den nødvendige behandling, men ikke for eventuel sygetransport og den slags. En rejseforsikring koster ikke alverden og kan rede dig for store udgifter, hvis uheldet skulle være ude.

Tidsforskellen på en time (12:00 i Danmark er lig med 13:00 i Tyrkiet) skaber sjældent de store problemer, omend det stadig er anbefalelsesværdigt at huske at stille uret.

Der er en række telefonnumre, som kan være gode at have i baghovedet:

Politi:155
Ambulance: 112
Brandvæsen: 110
Turistpolitiet i Istanbul: 527-4503
Turistpolitiet i Ankara: 134-1756

Det er som oftest ikke et stort problem af få assistance i Tyrkiet. Det er velbesøgt feriemål, så hoteller, restauranter og lignende er rutinerede.

Rejser Tyrkiet ønsker dig en god rejse.

 

Rejser Tyrkiet