Ferie ved Sortehavet – Trabzon, Amasya, Amasra og andre gode rejsemål

Organiser din ferie ved Sortehavet og få en ferie med ottomanske seværdigheder og overvældende natur. Book en ferie ved Sortehavet og oplev et af Tyrkiets bedste rejsemål.

Har du bestemt dig for at tage turen sydpå, så er en oplagt løsning, at du tilbringer din ferie ved Sortehavet i Tyrkiet. Sortehavskysten ligger i den nordlige del af Tyrkiet og er berømt for sin smukke natur og sine mange, spektakulære bjerge.

Besøg de naturskønne østlige og vestlige områder under din ferie ved Sortehavet
Den tyrkiske Sortehavskyst kan opdeles i henholdsvis en østlig, central og vestlig del. Den østlige del er verdenskendt for sin usædvanlig smukke natur og sine gamle georgiske ruiner gemt langt oppe i bjergene. Disse gamle kloster- og slotsruiner er et betagende ’must see’ og stammer fra den tid, hvor dette område var en del af det georgiske kongedømme.

For den vestlige del af Sortehavskysten så er den om muligt endnu mere betagende end den østlige del. Samtidig kan du i denne vestlige del besøge den smukke turistby Amasra samt den antikke befæstede havneby Sinop. Har du tid, er det bestemt også besværet værd at besøge den idylliske havneby Bolu med sine nærtliggende høje bjerge, smukke søer og og tætte skove.

Se smuk ottomansk arkitektur i historiske Amasya
Den centrale del af Sortehavskysten er især kendt for sin smukke ottomanske arkitektur i byen Amasya. Under det ottomanske styre var Amasya et af rigets kulturelle højborge og blev af europæiske turister beskrevet som ’Anatoliens Oxford’. Derudover så er Amasya en meget central by i tyrkisk selvforståelse, i og med at det var her, Mustafa Kemal Attatürk forberedte sin uafhængighedskrig i det, der endte med skabelsen af det moderne Tyrkiet. I tillæg hertil kan du i dette område også besøge Sortehavskystens største by, Samsun, som især er kendt for sit storslåede monument af Atatürk til hest.

Tilbring tid i charmerende Trabzon under din ferie ved Sortehavet
Trabzon er blandt turister altid et af de absolutte feriemål under en ferie ved Sortehavet, og det er let at forstå hvorfor. Trabzon – også kaldet Trebizond – er en historisk vigtig havneby placeret på den østlige side af Sortehavskysten. Trabzon har et indbyggertal på 200.000 og er især velkendt for sine mange smukke kirker såsom Hagia Sophia, Church of St. Anne samt Panaghia Chrysokephalos. Opholder du dig i Trabzon er det samtidig også en god base for udforskning af nærtliggende attraktioner såsom især Sumela klosteret samt den idylliske bjerglandsby Ayder.

De tyrkiske Sortehavs-områder er karakteriseret ved stor naturskønhed, høje bjerge og smukke kyststrækninger. Samtidig så er området forholdsvis uberørt i forhold til den indstrømning af turister, man har set især omkring den tyrkiske del af Ægæer-havet. Derfor, har du en opdager i maven, og vil du gerne se mere end det normale, så kan vi varmt anbefale en ferie ved Sortehavet som en af dine absolut bedste muligheder.