Storbyferie i Ankara

Tag på ferie i en moderne storby med masser af kulturelle og historiske seværdigheder

Få en anderledes ferieoplevelse med en storbyferie i Ankara. Ferien i Ankara gemmer på romerske bade, Atatürks mausoleum, god mad og moderne shoppingmuligheder i én og samme by.

Besøg Tyrkiets hovedstad Ankara og oplev den charmerende blanding af en moderne storby og en tusindårig kultur.

Står ferien på trapperne, og har du endnu ikke besluttet dig for, hvor du skal tage hen, så kan du med fordel tage på ferie i Ankara. Ankara er Tyrkiets hovedstad og landets andenstørste by efter Istanbul. For folk, der tager på storbyferie i Ankara, er byen kendt for sin unikke kombination af en moderne storby, sine mange historiske seværdigheder, sine museer og den specielle og gæstfrie tyrkiske kultur.

Besøg Atatürks mausoleum under ferien i Ankara

Vælger du at tage på ferie i Ankara, ankommer du til en europæisk-mellemøstlig storby med masser at byde på. Som landets hovedstad er Ankara også Tyrkiets administrative hovedsæde og har i den forbindelse flere flotte attraktioner at byde på såsom landets parlament og flere store universiteter. Ankaras største attraktion er dog utvivlsomt Atatürks mausoleum, som er placeret i Anittepe-området af hovedstaden. Denne store og imponerende bygning er blandt den tyrkiske befolkning kendt som Anitkabir, og er hvor det moderne Tyrkiets grundlægger – Mustafa Kemal Atatürk – ligger begravet.

I tillæg til Atatürks mausoleum er Ankara berømt for sine mange museer, sit storslåede kastel samt sine romerske bade, som stammer helt tilbage fra det tredje århundrede. Udover disse historiske attraktioner kan du med fordel også lægge vejen forbi Ankaras smukke tempel for Augustus og Rom. Dette tempel blev oprettet i år 10 efter Kristi fødsel og er et arkitektonisk meget smukt bygningskompleks fra tiden, hvor Ankara lå under Romerrigets administration.

Udover sine historiske seværdigheder er Ankara kendt for sin gamle bydel Ulus. Den gamle bydel er et romantisk og kulturelt meget interessant område og er berømt for sine smalle gader, sine gamle, men flot restaurerede bygninger, gode restauranter og spændende gademarkeder.

Ferieophold i Ankara med underholding for hele familien

Endelig har Ankara også forskellige ting at byde på for børnefamilier eller for rejsende, der er på udkig efter interaktive turistoplevelser. I denne forbindelse kan for eksempel nævnes Aquapark, som er et stort vandland med både indendørs og udendørs faciliteter. Derudover har Ankara et stort naturområde, som blandt andet indeholder en zoologisk have, skov, bryggeri og gode restauranter. Endelig kan familier med børn tage forbi Genclik Parki, som er en smuk park med dertilhørende kunstig sø og en forlystespark med sjove og sikre forlystelser til børn i alle aldre.

Storbyferie i Ankara – når du er på udkig efter en unik ferieoplevelser i en af Europas flotteste og mest interessante storbyer