Storbyferie i Istanbul – Tyrkiets kulturelle og historiske centrum

Book en storbyferie i Istanbul og oplev en fantastisk blanding af mange kulturer. Forkæl dig selv med en storbyferie i Istanbul – den smukkeste storby i Tyrkiet.

Skal du på ferie i Tyrkiet, så er landets kommercielle centrum Istanbul et ’must see’ på enhver rejsebeskrivelse. Når du er på storbyferie i Istanbul, så tag dig tid til at indtage en af Europas mest charmerende metropoler. Istanbul har omkring 13 millioner indbyggere, hvilket samtidig gør byen til Tyrkiets største by foran hovedstaden Ankara. Istanbul er en fascinerende og travl storby, som er placeret idyllisk på begge sider af det sagnomspundne Bosporus stræde – floden som adskiller Europa fra Lilleasien, og som er hjemsted for mange legender fra det antikke Grækenland.

Historiske attraktioner under din storbyferie i Istanbul

Den historiske baggrund for Istanbul er lige så farverig, som den er interessant. I omkring 1000 år var Istanbul – under navnet Konstantinopel – en af de vigtigste byer i det romerske rige. I 1453 blev byen erobret af det ottomanske imperium, og under dette styre forblev byen indtil første verdenskrig, hvor Istanbul blev overtaget af de allierede styrker.

Alle disse forskellige styreformer har sat deres præg på denne meget kosmopolitiske metropol, som er spækket med smukke og fascinerende historiske seværdigheder. En stor del af disse er samlet på det centrale Sultanahmet Square. Dette torv er et af Istanbuls vigtigste samlingssteder og huser seværdigheder såsom Sultanahmet-moskeen, Topkapi-paladset, Basilica-cisternen og Hagia Sophia. En anden seværdig, som du ikke må undgå at se, er kirken Church of St Savior in Chora. Denne kirke hedder på tyrkisk Kariye Müzesi, ligger i Istanbuls gamle bydel og er berømt for sine ubegribeligt smukke mosaikker og fresco-malerier.

Endelig, så glem ikke at tage en tur forbi Istanbuls smukke antikke bymure, som blev bygget i løbet af det fjerde århundrede af Romerrigets kejser Theodosius.

Shopping i Istanbul

Udover sin endeløse række af historiske attraktioner, så bør du også bruge en god portion af din storbyferie i Istanbul til at udforske byens tilbud mht. spændende natteliv, god underholdning, shopping og mad. Tag en dag ud af kalenderen og nyd tyrkiske bade, tyrkisk the og kaffe, lækre Turkish Delights, döner-kebabs og meget andet i byens utallige kaffebarer, bazaarer og markeder.

Tag på storbyferie i Istanbul mindst én gang

Istanbul er en af den slags unikke steder, som alle rejsende skylder sig selv at besøge mindst én gang i deres levetid. Byen er let at finde rundt i, engelsk er meget udbredt blandt den lokale befolkning, og bycentrum ligger kun 20 kilometer vest for byens internationale Istanbul Atatürk Airport. Derfor, gør backpacken eller kufferten klar og bestil din billet til en herlig storbyferie i Istanbul.