Storbyferie i Izmir

Storbyferie i Izmir – Anatoliens perle og en af Tyrkiets bedste turistmål

Tilbring din ferie i Izmir – en smuk tyrkisk storby med adgang til Ægæerhavet. Storbyferie i Izmir – flotte strande, god mad og mange historiske seværdigheder

Storbyferie i Izmir – en af Tyrkiets største og smukkeste byer. Har du endnu ikke besluttet dig for, hvor ferien skal holdes, så overvej en storbyferie i Izmir. Izmir ligger i den vestlige del af Anatolien, er omkredset af betagende bjerge og ligger på den tyrkiske del af Middelhavskysten med adgang ud til det smukke Ægæerhav. I tillæg hertil er Izmir med 3,5 million indbyggere Tyrkiets tredjestørste by – kun overgået af Istanbul og Ankara.

For folk, som har afholdt ferie i Izmir, er byen kendt som en moderne, veludviklet og travl storby med masser af historiske og kulturelle attraktioner at byde på. Stemingen i Izmir er imødekommende og gæstfri med en atmosfære, som er præget både af traditionel tyrkisk kultur såvel som af Izmirs placering ud mod det multikulturelle Middelhav.

Attraktioner under ferien i Izmir

Vælger du at tage på ferie i Izmir, så husk at besøge hovedattraktionen Konak Square – byens centrale torv, hvor du også finder Izmirs berømte klokketårn fra 1901 lavet af marmor. Derudover så tag en tur forbi byens næsten ligeså berømte bazaar Kemeralti. Bazaaren blev grundlagt under det ottomanske styre og giver dig en mulighed for at opleve ægte tyrkisk kultur på nært hold.

Af andre seværdigheder kan også nævnes Izmirs berømte ’elevator’, Asansor. Denne konstruktion stammer helt tilbage fra 1907 og blev oprindelig bygget af en jødisk forretningsmand for at fragte byens borgere op på byens centrale bakketop. I dag er der en restaurant på den øverste etage af elevatorliften, hvorfra besøgende kan få et smukt fugleperspektiv af Izmir.

Tag en tur på stranden i løbet af ferien i Izmir

Endelig kan turister også drage fordel af Izmirs lange kystlinje med det Ægæiske hav. Områder såsom Foca, Dikili og Cesme er kendetegnet ved deres mange og flotte strande, og kan alle med lethed nås fra Izmirs bycentrum ved hjælp af offentlig transport. Så frem du ikke har lyst til at komme alt for langt væk fra bycentrum, så tag i stedet en gåtur på Izmirs flotte havnepromenade eller arranger en bådtur i og omkring det smukke havneområde.

Transportsystemet i Izmir fungerer ganske effektivt, og du kan med fordel anvende såvel busser som taxaer. Derudover er der også adskillige færgeforbindelser, ligesom at der er en metrolinje, der forbinder Izmirs bycentrum omkring Konak Square med den nordøstlige bydel omkring området Bornova.

Storbyferie i Izmir – en speciel ferieoplevelse i en af Tyrkiets smukkeste byer på kanten af det Ægæiske hav