Ferie ved Tyrkiets sydkyst – den bedste feriedestination i Tyrkiet

Bestil en ferie ved Tyrkiets sydkyst og oplev turistmål såsom Alanya, Antalya, romerske teatre og tyrkiske bade. Book rejsen i dag for en spændende ferie ved Middelhavet.

Kommer ferietiden langsomt nærmere, og har du endnu ikke truffet den endelige beslutning om, hvor du skal hen? I så fald så kan du med fordel booke en ferie ved Tyrkiets sydkyst. Sydkysten er et af de mest attraktive feriemål i Tyrkiet med oplagte destinationer såsom Alanya, Marmaris, Bodrum og Antalya. En ferie ved Middelhavet på den tyrkiske side er karakteriseret ved dejligt varmt vejr, flotte historiske attraktioner og en veludviklet infrastruktur for turistindustrien.

Ferie ved Tyrkiets sydkyst – godt vejr og flotte strande
Skal du på ferie ved Tyrkiets sydkyst i løbet af sommerperioden, så er du stort set garanteret godt vejr. Vejret ved sydkysten er karakteriseret af høj varme, tørt vejr samt en meget begrænset risiko for regn.

I tillæg hertil når du er på ferie ved Middelhavet, så bør du endelig ikke glemme at tage mindst en dag eller to på nogle af sydkystens mange flotte badestrande. Især Alanya har mange gode strandmuligheder mere eller mindre tæt på byen. Nogle af de populæreste steder er her strande såsom Alaadin Beach, Begonville, Kleopatra, Palm Beach Club og Incekum. Holder du ferie i Antalya kan du besøge strandene Konyaalti og Lara, ligesom at også feriestederne Belek og Kemer har masser af flot strand at byde på.

Flotte attraktioner og gode udflugtsmuligheder
Når du er på ferie ved Tyrkiets sydkyst, så husk at besøge nogle af de mange historiske seværdigheder, som regionen har at byde på. Disse steder kan naturligvis besøges vha. lokale turistbureauer, men en ofte bedre løsning er at leje din egen bil og selv tage på udflugt.

Et oplagt turistmål er Aspendos, som er et af de bedst vedligeholdte romerske teatre i verden. Teatret er omkring 2000 år gammelt og er især berømt for den ballet- og operafestival, som hvert år arrangeres der. Aspendos er beliggende blot 30 kilometer fra Side og 95 kilometer fra Alanya og er bestemt en dagstur værd.

Et anden attraktion under din ferie ved Middelhavet er Alarahan, som huser en smuk og betagende klosterruin. Ruinen nås ved hjælp af trappetrin, der er hugget direkte ud af bjergsiden. I tillæg hertil kan du med fordel tilbringe en dag i byen Konya, som er berømt for den legendariske muslimske sekt ’De snurrende Dervisher’. Af øvrige turistattraktioner kan i øvrigt nævnes Oymapiniar-dæmningen, Taurus-bjergene, storbyen Antalya eller sågar en dagstur til Istanbul.

Nyd livet under din ferie ved Middelhavet
Når du er på ferie ved den tyrkiske sydkyst, så husk at nyde livet. Sydkysten er kendetegnet ved sine gode shoppingmuligheder – både i form af traditionelle gågadebutikker såvel som de mange markeder og bazaarer, som er en integreret del af den tyrkiske kultur. Under dit ophold kan du bo på hotel, men du har også mange gode muligheder for at leje diverse ferieboliger og sommerhuse. Endelig er sydkysten – og i særdeleshed de to storbyer Antalya og Alanya – kendt for deres gode mad baseret på traditionelle tyrkiske opskrifter såvel som et godt og interessant natteliv.

Ferie ved Tyrkiets sydkyst – når du er på udkig efter en ferieoplevelse med flotte strande, godt vejr og imponerende turistattraktioner.