Ferie ved Tyrkiets vestkyst – det ægæiske hav. Smukke strande og historiske seværdigheder

Få en unik oplevelse og book en ferie ved Tyrkiets vestkyst – det ægæiske hav. Tag på ferie ved Tyrkiets vestkyst ved det ægæiske hav og oplev Izmir, Troja og Dionysos-templet.

Overvejer du at tage sydpå i ferien, så er en ferie ved Tyrkiets vestkyst – det ægæiske hav – så absolut en af de bedste muligheder, du har. Tyrkiets vestkyst er et attraktivt ferieområde, og kan med lethed nås fra større tyrkiske byer såsom Istanbul eller Ankara.

De fleste større turistbyer i området har direkte busforbindelser til Istanbul, mens at de største lufthavne er bekvemt beliggende i Izmir, Dalaman og Bodrum. I tillæg hertil har alle større byer ved kysten bådforbindelser til de nærtliggende græske ferieøer.

De forskellige regioner ved ferie ved Tyrkiets vestkyst – det ægæiske hav
Tyrkiets vestkyst kan med fordel opdeles i henholdsvis en central, nordlig og sydlig region. I den centrale del har du Tyrkiets tredjestørste by Izmir, mange idyllisk beliggende kystbyer samt masser af historiske seværdigheder. Den nordlige del af Tyrkiets vestkyst er karakteriseret ved et mildere klima med landskabet spækket af betagende olivenplantager. Og endelig kan du også besøge den sydlige del af Tyrkiets vestkyst, som er kendt for sit varme vejr, sine utallige strande med lækkert turkisblåt vand og sine smukke citrusplantager.

Smukke strande og historiske seværdigheder
Er du på ferie ved Tyrkiets vestkyst ved det ægæiske hav, så er der især to ting, som du ikke må gå glip af: De mange flotte strande såvel som vestkystens utallige historiske udflugtmål. Med hensyn til strandene så ligger de spredt ud over hele vestkysten og kan med lethed nås fra områdets større turistbyer.

I forbindelse med historiske attraktioner, så er denne region fyldt med en blanding af interessante udflugtsmål. Disse turistdestinationer stammer fortrinsvis fra antikkens Grækenland, men også til dels fra den tid hvor de persiske og ottomanske riger kontrollerede vestkysten.

Et af de mest populære turistmål er her det gamle Troja, som vi kender fra de berømte antikke digte Iliaden og Odysseen. På dette sted er der i dag forskellige attraktioner såsom antikke ruiner, bymure, teatre og templer. Et andet feriemål nær vestkysten er byen Kusadadi. Herfra kan man besøge nogle af de mest berømte græsk-antikke attraktioner i områder såsom Pergamon-klippen med sit berømte Zeus-alter og Dionysos-tempel. Endelig kan man også herfra besøge Efesos, som er den bedst bevarede by fra det antikke Grækenland, og den måske største attraktion overhovedet nær den tyrkiske vestkyst.

Besøg Izmir under din ferie ved Tyrkiets vestkyst – det ægæiske hav
Endelig før du fortaber dig helt i vestkystens strande og de mange historiske attraktioner, så husk at besøge byen Izmir. Izmir er den tredjestørste by i Tyrkiet med 3,5 millioner indbyggere. Fra Izmir er der gode forbindelse til omkringliggende strande og øer, og byen har også selv masser af byde på. For det første er byen et godt sted at gøre en god handel, især på byens berømte bazaar Kemeralti. For det andet har byen også adskillige historiske attraktioner såsom byens smukke bytorv Konak Square såvel som byens berømte elevator Asansor, hvorfra turister kan nyde en 360-grader udsigt over denne flotte kystby.

For gode strande, lækkert vejr og masser af interessante historiske seværdigheder, så book din ferie til Tyrkiet i dag. Ferie ved Tyrkiets vestkyst ved det ægæiske hav – et af Tyrkiets flotteste feriemål.